De 10 Pristagarna av Blatte de Luxe Awards 2007-07-30
 
Foton Copyright sinduda.se och camillacherry.com
 
Samhälle
   
 

Sara Mohammad

För sitt ihärdiga arbete för flickor och kvinnor som drabbas av hedersrelaterat våld och för att de krav hon för fram är så välformulerade och självklara. Hon är en outtröttlig kämpe för de mänskliga rättigheterna. Hon har verkligen visat hur mycket en människa kan förändra. När hon talar lyssnar de stora!

http://www.pelafadime.se/

 

Shirin Heidari

För hennes varma engagemang för de svaga i samhället och hennes kamp om mänskliga rättigheter genom Amnesty och Noaks Ark och för att hon är en ledande forskare inom HIV och AIDS. Hon har lyckats kombinera humanitärt arbete med mycket humor och oändlig energi

http://www2.amnesty.se/ap.nsf/0/CB4CECDCBAC094A5C125701400472EBB?opendocument

 

Laura Sagalovsky

För hennes arbete med att förändra skolan till att barnens kreativetet och fantasi stimuleras och för att barnen i invandrartäta områden med små resurser ska få vad de är värda - det bästa!! För att hon ger unga framtidstro så att de vågar vara sociala människor. För hennes formulering om att vi ska skapa en vi-känsla där alla är delaktiga i det framtida svenska samhället.

Laura Sagalovsky

 

Nätverket Ingen människa är illegal

För deras outtröttliga kamp och outsinliga engagemang.  De hjälper gömda flyktingar i Sverige genom att bekosta vård, bostäder, uppehälle och allt som behövs. För deras mod att kämpa vidare trots hot och stort personligt risktagande.

Läs Ingen människa är ilegal tal i Blatte de Luxe Galan här

 www.ingenillegal.org

Ingen mäniska är ilegal

     
Litteratur
   
 

Tanja Suhinina

För att hennes texter är banbrytande när det gäller ämnet unga invandrarkvinnor och sexualitet, det har aldrig tidigare gjorts i så här explicita ordalag. Men allra främst för att hon vägrar be om förlåtelse för sig själv och det hon gör.

http://phonephucker.blogspot.com/

     
Journalistik
   
 

Nuri Kino

För att Han är en utomordentlig journalist som gräver djupt för att avslöja orättvisor i det svenska såväl som det internationella samhället, han kommer med det ena stora avslöjandet efter det andra, blir mordhotad men ger sig inte. Han arbetar åt världsmedia men bor kvar i Södertälje och är många ungdomars förebild.

blogg: nuri.nu

Nuri Kino

     
Entreprenör
   
 

Ayesha Quraishi

För att  hon är skivbolagsdirektör med Aqueen Enterprisez, föreläsare och Tv-personlighet och för att det bara finns en sån först och sen fler därefter och ännu fler sen.

http://aqueen.se/ayesha/

Ayesha

     
Musik
   
 

Ayesha

För att hon är modig och inte backar för motgångar och har förmågan att ge av sin energi vilket gör henne till en lysande artist med fantastisk scennärvaro. Med musiken som sitt vapen har hon ett mål att förändra världen och hon är på väg!

http://aqueen.se/ayesha/

Ayesha

     
Teater/Film
   
 

Ali-Reza Modjallal

För hans äkthet och närvaro som gör honom till en av de mest intressanta skådespelarna i Sverige. Trots hans gedigna erfarenheter som teaterchef och regissör i Iran har han ödmjukt verkat i både små och stora roller i Sverige.  För att han gör vad han brinner för!

     
Kungligheter
   
 

Hennes Majestät Drottning Silvia

För hennes engagerade humanitära arbete och för att i kraft av sitt ämbete ge av sig och sin tid till behövande barn i världen. Vem om inte en Drottning är värd titeln: Blatte de Luxe. Att dessutom hedra oss genom att vilja ta emot detta pris visar också på en genuin öppenhjärtighet.  Det är värt sin vikt i guld!
Det hon gjort och gör för sexuellt utnyttjade barn och för att motarbeta barnprostitution är ovärderligt. Att en drottning tar sig an det mest tabubelagda och mest fruktansvärda brott är inget annat än heroiskt.

D. Silvia
     
     
 

Det vi sa 2006 gäller även för 2007:

Vi FA+ (Ingrid Falk & Gustavo Aguerre) vill tacka från vårt hjärta till var och en av de tusentals av er som nominerade och röstade på sin favoritblatte, sina favoritmedmänniskor. Det var en fascinerande resa präglad av kärlek, engagemang och respekt. Alla nomineringar gick i djupet just för det arbete dessa människor gör och inte för hur de ser ut. Människor, de allra flesta, som arbetar på alla plan, stort eller litet för att förbättra situationen i vårt samhälle - Notera att ingen idrottare eller självgod kändis blev nominerade vilket betyder att alla som nominerade gjorde det på allvar, med humor men på riktigt.
Ni gjorde att The Blatte de Luxe Awards Gala blev bokstavligen på riktigt.

 

Galan blev en fantastisk succé präglad av mänskligt värme tack vare er och konferenciererna Sam Carlquist, Lisa Rennerstedt, Alexandra Pascalidou och kvällens musikprogram som syddes ihop av Salla Salazar / Redline Records. Publik, artister och alla medhjälpare ni alla gjorde detta möjligt, ett stort TACK!

http://www.fa-art.pp.se/

 

  Tillbaka