PRESSMEDDELANDE  
 

Pressmeddelande… om Blatte de Luxe 2008… Pressmeddelande

Konstnärsduon FA+ har skapat The Blatte de Luxe Awards gala, som för tredje året i rad äger rum i Kungsträdgården i Stockholm, torsdagen den 31 juli. I en stor musikalisk fest, öppen och gratis på Sveriges torg,delar vi ut 10 priser till människor som blir nominerade på vår hemsida www.blattedeluxe.se

På hemsidan kan du se vilka som vann förra och förförra året och låta dig inspireras till nya nomineringar för i år.

De som får priserna är goda förebilder framförallt! Vad en Blatte de Luxe är - är någon som av sig själv eller andra definieras som sådan. Sannolikt har en Blatte de Luxe fler än en tillhörighet och är stolt över det. En Blatte de Luxe blundar inte för att det finns en hård verklighet för många och som i sin verksamhet gör något som kommer andra till godo.

Den/ de som blir starkt nominerade och röstade på får ta emot ett pris av oss i Kungsträdgården torsdagen den 31 juli på Blatte de Luxe galan. Priset består av ett personligt plagg och äran! Istället för prispengar ges ett bidrag till Röda Korset.


Initiativet är konstnärligt, ickekommersiellt och partipolitiskt obundet.  Här är offermentaliteten bortblåst och vi firar och lyfter fram det goda som allt för ofta sker i det tysta och därför inte får tillräckligt utrymme i media. Vi anser absolut att man kan säga att någon har goda egenskaper utan att därför skilja ut och vilja utesluta någon som inte har dem!
Till dem som menar att en fest som denna stärker uppdelningar säger vi, lägg av! Men visst existerar de, så våga då tala om det istället för att tiga still och prisa de som gör något åt det!
Våra pristagare har gemensamt mod och stort arbete bakom sig som vi hoppas ska smitta av sig till de ungdomar i Sverige som idag inte upplever att de har samma tillgång till det svenska samhället som många andra. Galan riktar sig lika mycket till de som ser nedlåtande på dem eller blundar för att det idag görs skillnad på folk och folk och istället valt att förneka att det finns systematiska orättvisor i Sverige år 2008.


Vi skapade år 2006 en numrerad klädkollektion där (100 t-shirt, 100 toppar , 100 hoddies) med Blatte de Luxe logga. Att bära den är att bära påståendet att man kan vara både svensk, blatte och associerad, och stolt över det! Det finns några ex kvar.

Det är framförallt en enormt stor folkfest, gratis för alla. Ideellt arbetande musiker, vänner och conferencierer med sponsorer gör festen möjlig.

De som stöder galan är
Kungsträdgården Park & Evenemang AB (2006, 2007, 2008)
Centrum mot rasism (2006)
Svenska Bostäder (2007, 2008)
Stockholms Kulturförvaltning, Jalla (2008)
Musikprogrammet sys för tredje året ihop av The Salazar Brothers,
vi återkommer med info om det.
 
FA+
Ingrid Falk & Gustavo Aguerre
Tel och fax 08 7969292
Mobil Ingrid 0704 617380/ Gustavo 0736 849895
mail@blattedeluxe.se
www.fa-art.pp.se   www.blattedeluxe